Blue Flower

Als kind al was ik erg gevoelig, en voelde ik dingen aan en zag dingen voor me. Ook was ik me al heel jong ervan bewust dat ik allerlei gidsen bij me had. Ik voelde me ook altijd anders dan anderen. Bij mij moest het altijd ergens over gaan, ik hield van diepgang en was altijd al erg geïnteresseerd in mensen en in het leven zelf, en hoe het in elkaar zit. Op 17 jarige leeftijd, werd ik op mijn fiets bijna helemaal omver gereden door een auto die erg hard op een stoplicht aan kwam rijden dat op oranje sprong en boven op de rem ging, en compleet de macht over het stuur verloor, en mij net schampte op de knokkel van mijn hand. Ik zag het voor me gebeuren, ik zag de auto met grote vaart recht op me afkomen en ik stond daar maar, met mijn handen aan het stuur geklemd, als aan de grond genageld, ik kon me niet bewegen, en ik voelde op datzelfde moment heel duidelijk dat er een engel bij me was die me beschermde en tegen me zei: "maak je geen zorgen, je bent veilig". De auto belandde schuin tegenover me op de stoep, en op een schram op mijn knokkel na was ik ongedeerd. Het litteken zit er nog steeds en het herinnert mij eraan dat ik nog dingen te doen heb hier op aarde, en dat dat moment nog niet mijn tijd was om te gaan. Ik besefte door deze gebeurtenis dat wat mijn moeder me altijd verteld had over beschermengelen, absoluut geen fabeltje was.
 
Haptonomie:
In 1997 kwam ik na een moeilijke tijd bij 'n Haptotherapeut terecht, die benaderingswijze boeide me enorm en ik begon datzelfde jaar nog aan een 2-jarige opleiding Haptonomie aan de Academie voor Haptonomie te Doorn (ookwel 'de wetenschap van het gevoel' genoemd). Ook begon ik in 1997 mijn eigen praktijk aan huis in ontspanningsbehandelingen. Voornamelijk massages. 
Daarbij merkte ik al heel snel dat ik met energie aan het werken was en van alles van mensen voelde, en zo volgde als vanzelf...

Reiki:

ik volgde een opleiding tot Reiki Master 1 & 2 (dit is een Japanse vorm van energie doorgeven). Tijdens de Reiki energie behandelingen die ik gaf aan mijn cliënten merkte ik dat er veel dingen bij me doorkwamen. Ik voelde van alles en wist gewoon van alles,  maar ik kon het nog niet zo goed plaatsen. Daarom ging ik op zoek naar meer opleidingen, en zo werd ik geleid naar de cursus:

Contact maken met je gidsen:

Daar kreeg ik eigenlijk de bevestiging dat alles wat ik altijd al zag, hoorde en wist en voelde, dat ik dat niet allemaal verzonnen had. De volgende stap was de cursus:

 

Ontwikkelen van je heldere kanalen:

Hierbij leerde ik werken met mijn heldere kanalen, mijn heldervoelendheid, helderwetendheid, helderziendheid, helder horendheid, helderruiken en helderproeven.

Ik vond het allemaal wel interessant maar het was het toch ook weer niet helemaal.

Totdat ik werd geleid naar een Engelenhealing cursus genaamd:

Integrated Energy Therapy (IET):

Dat voelde als een echt thuiskomen!! Want tijdens deze cursus Integrated Energy Therapy ookwel IET genoemd maakte ik kennis met de

Engelen :

Ik was op de ochtend van de 2e cursusdag zo enthousiast dat ik letterlijk op en neer stond te springen van enthousiasme. Dit had ik in 20 jaar niet meer zo gevoeld!! Die cursus Integrated Energy Therapy werd in één weekend gegeven en de maandag na het weekend rolde alles er uit. Die bewuste maandag had ik opeens een naam voor mijn praktijk 'Engelenheling', die dag had ik ook zomaar opeens een website: www.engelenheling.nl en vroeg ik eindelijk mijn broer die in de reclame zat een folder voor me te maken. Opeens ging alles stromen, en kwam alles in beweging, en vielen er zoveel puzzelstukjes op z'n plek......
2 maanden later al, was ik bij de

Master Instructor training Integrated Energy Therapy (IET):

in België om ook les te mogen geven in de IET. Die training werd op dat moment nog gegeven door de grondlegger van de IET zelf; Stevan Thayer. Ook daar was ik alleen maar aan het stralen en voelde ik een enorme kracht omdat ik bezig was met wat voor mij bedoeld was; werken met energie, Engelen, Healingen geven en informatie mogen doorgeven in contact met de Spiritwereld.

Gelijk al vanaf de eerste Integrated Energy Therapy (IET) behandelingen die ik gaf, zag ik steeds weer de meest fantastische dingen gebeuren. Mensen bloeiden helemaal op en daar waar ze vast zaten in hun leven kwam plotseling van alles in beweging. Net zoals dat bij mij gebeurd was na de cursus. Zo hoor ik ook altijd na de IET cursussen die ik geef, van cursisten terug, dat hun leven in een enorme stroomversnelling is gekomen. En zo en  is het eigenlijk ook bij mij gegaan. In ben sinds 2009 één van de top 30 IET Master Instructors van de wereld. zie https://www.learniet.com/top_30_in_2013.htm Sinds 2015 ben ik een van de 11 IET Trainers en leid ik in Europa ook mensen op tot IET Master Instructor zie Meet the Trainers

De volgende stap die voor mij in 2008 logischerwijze volgde was dat ik naar Hawaï ging, om daar les te krijgen van Doreen Virtue, in Amerika een begrip op het gebied van engelen therapie. En zo werd ik een (in Nederland nog zeer zeldzame) gecertificeerde

 

Angel Therapy Practicioner (ATP):

Als Angel Therapy Practicioner (ATP -er) werk je met hele praktische en simpele engelenhealing technieken. Technieken die voor iedereen ook zelf heel gemakkelijk te leren zijn. Technieken die mij, nu ik ze iedere dag toepas, al heel veel extra energie hebben gegeven.

 

een jaar later volgde ik nog een Virtue training dit keer

 

Mediumschap:

Het contact leggen voor mensen met overleden dierbaren en met allerlei spirits aan de andere kant, is iets wat ik geweldig vind om te doen en wat me ook heel gemakkelijk afgaat. Naast het geven van energiehealingen en spirituele cursussen en Integrated Energy Therapy IET cursussen en engelen cursussen en lezingen over allerlei spirituele onderwerpen, vind ik het geven van readingen een heel mooi aspect van mijn werk. Mensen putten er veel troost uit en krijgen heel veel inzichten, en altijd zet het hen weer meer in hun kracht, zodat ze weer veel beter de volgende stappen kunnen maken in hun leven. Daardoor is elke mediumreading en elke reading met welke spirit dan ook,  eigenlijk ook een healing op zich. Lange tijd heb ik me vooral gefocussed op de engelen, totdat ik erachter kwam dat ik eerst in contact was gekomen met de engelen om vertrouwd te kunnen raken met de Spirit World. Toen was het het juiste moment om nog veel breder contact te gaan maken met de spiritwereld en me ook veel breder te gaan afstemmen op o.a. gidsen, zielengroepen, overleden dierbaren, sjamanen, boeddhistische leermeesters en healers enz. en hen het woord te geven. Toen pas kon ik echt zeggen voor mezelf "ik ben een medium". Maar toch is dat medium zijn voor mij iets raars. Want toen ik me meer  begon te focussen op het medium zijn, en heel enthousiast was dat ik alle antwoorden voor de mensen door kon krijgen werd ik al gauw door mijn gidsen bijgestuurd. Dat was niet de bedoeling. Het was niet de bedoeling om de antwoorden te geven aan de mensen. Daarmee gaven ze hun kracht weg aan mij. Het was de bedoeling om de mensen zelf in hun eigen kracht te zetten. Dat gaf voor mij de wending die ik nodig had om mensen echt te kunnen helpen. Dat is ook iets wat ik het allermooiste vind...... om mensen in hun kracht te zetten. Daarom vind ik het in mijn lesgeven, in mijn cursussen, en in mijn lezingen steeds weer heel belangrijk om mensen duidelijk te maken dat we dat allemaal in ons hebben!!! Het is helemaal géén speciale gave!!! Het is géén uniek talent!!! Iedereen die dit denkt of zegt zit volledig in zijn of haar ego. Als je kunt Zijn vanuit je Hogere Zelf, je Spirit, dan ben je altijd al in verbinding, en als je dan kunt leren luisteren met je 6 heldere kanalen en dan kun je je er verder in ontwikkelen. 

BewustZijn:

Na deze interessante zoektocht langs Reiki, Haptonomie, Engelen, ‘Integrated Energy Therapy’ (IET) van; Stevan Thayer, ‘Angel Therapy Practicioner’ (ATP) van Doreen Virtue, en ook nog ‘de Helende reis’ van Brandon Bays, ‘the Work’ van Byron Katie, Mediumschap, was ik op een punt gekomen dat ik op een prachtige manier mensen aan het helpen was via healingen, readingen, één op één sessies, cursussen, lezingen, en ga zo maar door. 

En toen opeens was er een leegte….

Het was het allemaal. En het was het allemaal ook weer niet.

Het was mooi om het allemaal te weten, en om zoveel inzicht te hebben, en om mensen daarmee te kunnen helpen, maar het betekende niks als ik zelf niet kon Zijn!!!

Dit had ik al vaker gevoeld, dat ik het alleen maar wilde Zijn. Om het zo te kunnen uitstralen naar een ieder die ik op mijn pad tegenkom. Ik begreep ook steeds beter dat wij mensen alleen maar dingen kunnen veranderen door te kijken wat ons eigen aandeel ergens in is, dat het nooit over die ander gaat, dat die ander alleen maar onze spiegel is. Dat we alleen maar dingen kunnen veranderen door het zelf te gaan zijn. “Wees zelf de verandering die je wilt zien in de wereld.” Mahatma Gandhi.
Al lange tijd wist ik en begreep ik wat ik allemaal niet was. Dat ik bijvoorbeeld niet mijn mind, niet mijn ego was. Nu stond ik voor die open deur, om te gaan ontdekken en te gaan zien wie en wat ik wèl ben. Wie en wat mijn ware Zelf is. Wie en wat ik werkelijk ben. Altijd al ben. Altijd al geweest ben, door alle levens heen. En altijd zal Zijn.

Ik werd ziek. 

En dat was nou net wat me alle duwtjes in de rug gaf om te gaan zien wie en wat ik werkelijk was.
En wat een openbaring was dat! Wat een ontwaken! Wat een verlichting! En tegelijkertijd ook zo alledaags dat er niks wezenlijks veranderde. Een shift in perceptie. Een andere manier van kijken. En toch is het dat ook weer niet. Het is een uitdaging is om het in woorden te kunnen vatten. Omdat woorden alleen maar kunnen uitdrukken in dualiteit; in goed of fout, licht of donker, als dat een tafel is, dan moet dat wel een niet-tafel zijn…. Maar dat wie en wat we werkelijk Zijn ìs. Punt. ìs…..

En toch zijn het de woorden van diverse spiritual teachers die ook mij hebben geleid naar de waarheid ‘wie en wat we werkelijk Zijn’. Zo kwam ook ik, via zelf onderzoek, in Zijn. En vanuit dat Zijn kom je in een hele andere manier van doen. Niet een manier van doen zoals we gewend zijn vanuit onze mind, wat een onrustige manier van doen is. Vanuit Zijn kom je in een vredige, rustige, gefocuste manier van doen. Omdat het vanzelf gaat, moeiteloos is, en vanuit de Bron komt en zo doende vanuit een diep vertrouwen dat alles is zoals het is.

toen werd me heel duidelijk en helder dat dit is waarom ik hier ben; Mensen helpen herinneren wie en wat ze werkelijk Zijn. Mijn zoektocht was voorbij, en ik voel mij enorm gezegend dat ik dit mag doen! Dat ik mensen mag helpen herinneren wie en wat ze werkelijk Zijn. Hoe het allemaal vorm zou gaan krijgen wist ik toen nog niet. Maar dat ging razendsnel. Opeens viel het woord ‘Satsang’ in mijn hoofd. Het woord werd magisch voor me. Het dreunde dagenlang door mijn hoofd. En ik kreeg heftige ‘duwtjes’ in mijn rug om Satsang te gaan geven. En ik wist nog niet eens wat het precies betekende! Ha ha. Ik wist alleen dat dit was wat ik mocht gaan doen. Toen iemand mij vroeg maar wat is dat dan Satsang, werd het voor mij tijd dat ik ook eens een definitie ging opzoeken ervoor. Toen ik eenmaal begreep dat Satsang betekende ‘een samenZijn in waarheid’ vielen alle puzzelstukjes op z'n plek en wist ik dat ik dit te doen had. Niet lang daarna ‘viel’ ook de naam van de website ‘naar binnen’ SatsangmetMaria….. En zo ontstond toen dus mijn derde website www.satsangmetmaria.nl 
Inmiddels geef ik naast Satsang ook Stilte dagen en 5 dagen Stilte Retraites.
Je bent van Harte Welkom bij Satsang, een Stilte dag, of de 5 daagse Stilte Retraite.

voor meer informatie kijk even op de agenda of op mijn website www.satsangmetmaria.nl

Satsang met Maria:

Is een samenZijn in Waarheid, waarbij we door middel van vraag en antwoord gaan kijken wie en wat je werkelijk bent. Om zo te komen tot Zijn, verlichting, ontwaken.....

Ontwaken zonder technieken, zonder methodes, zonder trucjes, zonder religie. Gewoon door zelf-ontdekken, door naar binnen te gaan kijken en te ervaren wie en wat je werkelijk bent.

Alleen maar hoeven te Zijn:

Als je in Zijn bent dan merk je meestal als eerste het enorme gevoel van vrede op. Een ongelofelijk gevoel van vrede als alles mag zijn zoals het is, een ongelofelijk gevoel van kalmte, van rust, van alles is goed zoals het is, is zoals het is. En dan merk je ook de stilte op. Ook al zijn er geluiden, ook al zijn er veel geluiden, het is alsof je in de stilte tussen de geluiden zit. Omdat je ook alle geluiden er laat zijn voor wat ze zijn. Je focust je niet op één geluid, alle geluiden zijn er gewoon en mogen er zijn. En daartussen is de stilte. Een heerlijke, ongekende stilte. Omdat het een stilte is waarbij ook het mentale lawaai, de mentale ruis weg gevallen is.

voor meer informatie kijk even op de agenda of op mijn website www.satsangmetmaria.nl

In het bewustzijn is alles zoals het is. Het bewustzijn is zich er alleen bewust van, het is dàt ìn je en buiten je, wat zich bewust is van alles, niet meer en niet minder. Zonder er enig oordeel over te hebben. Het maakt niet uit. Het i s zoals het is. Alles is, en daardoor ontstaat er ruimte, openheid, space. En in al die ruimte is geen woord, het is woordloos, is geen naam, het is naamloos, is geen vorm, het is vormloos, is geen tijd, het is tijdloos. En omdat het tijdloos is, is er geen haast meer, geen spanning, geen stress, geen verkramping. In tegendeel,  je merkt dat als je alles laat zijn zoals het is dat je gelijk ontspant. En ook als je in je lijf alles laat zijn zoals het is, dat alles ontspant. Elke cel van je lichaam ontspant zich, elk orgaan ontspant zich. Stel je voor wat dàt voor je lijf en voor je gezondheid doet. Het lichaam en ook de geest kunnen weer gezond en heel en compleet worden.

In het bewustzijn is alleen maar de realiteit, het is er altijd precies zoals het is, de ultieme realiteit,  en daarmee de ultieme waarheid.

In het denken kan deze ultieme waarheid er nooit zijn, omdat het denken alleen maar kan functioneren bij de gratie van de dualiteit. Het contrast. Het Yin en Yang. Zwart en wit. Licht en donker. Als dit een boom is moet dat wel een ‘niet-boom’ zijn.  Als ik een bepaalde mening heb en een ander heeft een andere mening, overtuiging, geloof dan kan daartussen nooit de waarheid zijn. Tussen goed en fout kan nooit de waarheid zijn.  Dat is waarom er in het bewustzijn geen goed of fout bestaat. Het i s er simpelweg zoals het is, en dat is niet goed noch fout. Goed of fout en alles wat daartussen ligt is een oordeel. En in geen enkel oordeel zit de ultieme waarheid.

Het verlangen naar de ultieme waarheid is een van de beste motivaties is om te komen tot deze ultieme waarheid.

In alles wat ik doe, laat ik me sturen naar daar waar ik mag Zijn, en waar ik mijn licht mag laten schijnen. Niet mijn wil geschiede maar Uw wil geschiede. En laat zo God, de engelen, gidsen en andere Spirits en het Universum door me heen werken.

Hoe je ook maar denkt dat God is!” Voor de één is God simpelweg liefde, anderen zeggen God is in ons allemaal, en weer anderen noemen het de Bron of de Schepper , waar alles uit is ontstaan. Voor weer anderen is het  energie, of de God zoals hij/zij geleerd heeft in de kerk. Of God is datgene wat ons stuurt en geleid en voor weer een ander is God simpelweg het feit dat er meer is tussen hemel en aarde en er zijn natuurlijk ook mensen die zeggen "God??? Geen idee! Nog nooit over nagedacht!". Hoe je ook denkt dat God moge Zijn, als we dat nou met z'n allen ‘God’ noemen, dan praten we in feite allemaal over hetzelfde! En dan kunnen we stoppen daar oorlogen en conflicten over te hebben. Immers niemand weet hoe het ècht zit

In het algemeen kan ik zeggen dat ik er altijd vanuit ga: hoe kan ik mensen helpen? Hoe kan ik dienen? How may I serve?  Om zodoende mensen weer een stukje verder te mogen helpen….. op hun pad…., op het gebied van BewustZijn (d.m.v. Satsang, Stilte dagen, Stilte Retraites) en op gebied van inzichten en informatie (d.m.v. 1 op 1 sessies en mediumreadingen en engelenreadingen). En dit alles vooral door te Zijn. Te Zijn wie en wat je werkelijk bent: onmetelijk groots, onmetelijk krachtig en onmetelijk liefdevol. En als ik jou dat kan laten zien dat dàt is wie en wat JIJ werkelijk bent: onmetelijk groots, onmetelijk krachtig, en onmetelijk liefdevol, dan is mijn missie geslaagd. zit!

Maria Henkes

 'engelenheling'

www.mediummaria.nl

info@mediummaria.nl

 

www.engelenheling.nl

info@engelenheling.nl

 

www.satsangmetmaria.nl 

info@satsangmetmaria.nl

 

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen