Wie is Maria Henkes

Al toen ik een kind was, voelde ik dingen aan en zag dingen voor me en ik was me er ook al heel jong van bewust dat ik allerlei gidsen bij me had. Ik voelde me altijd al anders dan anderen. Bij mij moest het altijd ergens over gaan, ik hield van diepgang en was altijd al erg geinteresseerd in mensen en in het leven zelf, en hoe het in elkaar zit. Op 17 jarige leeftijd, werd ik op mijn fiets bijna helemaal omver gereden door een auto die erg hard op een stoplicht aan kwam rijden dat op oranje sprong en boven op de rem ging, en compleet de macht over het stuur verloor, en mij net schampte op de knokkel van mijn hand. Ik zag het voor me gebeuren, ik zag de auto met grote vaart recht op me afkomen en ik stond daar maar, met mijn handen aan het stuur geklemd, als aan de grond genageld, ik kon me niet bewegen, en ik voelde op datzelfde moment heel duidelijk dat er een engel bij me was die me beschermde en tegen me zei: "maak je geen zorgen, je bent veilig". De auto belandde schuin tegenover me op de stoep, en op een schram op mijn knokkel na was ik ongedeerd. Het litteken zit er nog steeds en het herinnert mij eraan dat ik nog dingen te doen heb hier op aarde, en dat dat moment nog niet mijn tijd was. Ik besefte door deze gebeurtenis dat wat mijn moeder me altijd verteld had over beschermengelen, absoluut geen fabeltje was.
 
Haptonomie:
In 1997 kwam ik na een moeilijke tijd bij 'n Haptotherapeut terecht, die benaderingswijze boeide me enorm en ik begon datzelfde jaar nog aan een 2-jarige opleiding Haptonomie aan de Academie voor Haptonomie te Doorn (ook 'de wetenschap van het gevoel' genoemd). Ook begon ik in 1997 mijn eigen praktijk aan huis in ontspanningsbehandelingen. Voornamelijk massages. 
Daarbij merkte ik al heel snel dat ik met energie aan het werken was en zo volgde als vanzelf...

 

Reiki:

ik volgde een opleiding tot Reiki Master 1 & 2 (dit is een Japanse vorm van energie doorgeven). Tijdens de Reiki energie behandelingen die ik gaf aan mijn cliënten merkte ik dat er veel dingen bij me doorkwamen. Ik voelde van alles en wist gewoon van alles,  maar ik kon het nog niet zo goed plaatsen. Daarom ging ik op zoek naar meer opleidingen, en zo werd ik geleid naar de cursus:

 

Contact maken met je gidsen:

Daar kreeg ik eigenlijk de bevestiging dat alles wat ik altijd al zag, hoorde en wist en voelde, dat ik dat niet allemaal verzonnen had. De volgende stap was de cursus:

 

Ontwikkelen van je heldere kanalen:

Ik vond het allemaal wel interessant maar het was het toch ook weer niet helemaal.

Totdat ik werd geleid naar de cursus:

 

Integrated Energy Therapy (IET):

Tijdens deze cursus Integrated Energy Therapy ookwel IET genoemd maakte ik kennis met de

 

Engelen :

Dat voelde als een echt thuiskomen!
Ik was op de ochtend van de 2e cursusdag zo enthousiast dat ik letterlijk op en neer stond te springen van enthousiasme. Dit had ik in 20 jaar niet meer zo gevoeld!! Die cursus Integrated Energy Therapy werd in één weekend gegeven en de maandag na het weekend rolde alles er uit. Die bewuste maandag had ik opeens een naam voor mijn praktijk 'Engelenheling', die dag had ik ook zomaar opeens een website: www.engelenheling.nl en vroeg ik eindelijk mijn broer die in de reclame zat een folder voor me te maken. Opeens ging alles stromen. Er vielen zoveel stukjes op z'n plaats......
2 maanden later al, was ik bij de

 

Master Instructor training Integrated Energy Therapy (IET):

in België (om ook les te mogen geven in de IET) op dat moment nog gegeven door de grondlegger van de IET zelf; Stevan Thayer. Ook daar was ik alleen maar aan het stralen en voelde ik een enorme kracht omdat ik bezig was met wat voor mij bedoeld was; energie, engelen, heling en informatie mogen doorgeven van de Spiritwereld.

 

Gelijk al vanaf de 1e Integrated Energy Therapy (IET) behandelingen die ik gaf, zag ik steeds weer de meest fantastische dingen gebeuren. Mensen bloeien helemaal op en daar waar ze vast zaten in hun leven kwam plotseling van alles in beweging. Net zoals dat bij mij gebeurd was na de cursus. Zo hoor ik ook altijd een paar weken na de IET cursussen die ik geef, van cursisten terug, dat hun leven in een enorme stroomversnelling is gekomen. En zo is het eigenlijk ook bij mij gegaan. In ben sinds 2009 één van de top 30 IET Master Instructors van de wereld. zie https://www.learniet.com/top_30_in_2013.htm

 

De volgende stap die voor mij logischerwijze volgde was dat ik naar Hawaï ging, om daar les te krijgen van Doreen Virtue, in Amerika een begrip op het gebied van engelen therapie. En zo werd ik een (in Nederland nog zeer zeldzame) gecertificeerde

 

Angel Therapy Practicioner (ATP):

Als Angel Therapy Practicioner (ATP -er) werk je met hele praktische en simpele engelenhealing technieken. Technieken die voor iedereen ook zelf heel gemakkelijk te leren zijn. Technieken die mij, nu ik ze iedere dag toepas, al heel veel extra energie hebben gegeven.

 

en jaar later volgde ik nog een Virtue training dit keer

 

Mediumschap:

Het contact leggen voor mensen met overleden dierbaren en met allerlei spirits aan de andere kant, is iets wat ik geweldig vind om te doen en wat me ook heel gemakkelijk afgaat. Naast het geven van energiehealingen en spirituele cursussen en Integrated Energy Therapy IET cursussen en engelen cursussen en lezingen over allerlei spirituele onderwerpen, vind ik het geven van readingen een heel mooi aspect van mijn werk. Mensen putten er veel troost uit en krijgen heel veel inzichten, en altijd zet het hen weer meer zelf in hun kracht zodat ze weer veel beter de volgende stappen kunnen maken in hun leven. Daardoor is elke mediumreading en elke reading met welke spirit ook eigenlijk een healing op zich. Lange tijd heb ik me vooral gefocussed op de engelen, totdat ik erachter kwam dat ik eerst in contact was gekomen met de engelen om vertrouwd te kunnen raken met de Spirit World. Toen was het het juiste moment om nog veel breder contact te gaan maken met de spiritwereld en me ook veel breder te gaan afstemmen op o.a. gidsen, zielengroepen, overleden dierbaren, sjamanen, boeddhistische leermeesters en healers enz. en hen het woord te geven. Toen pas kon ik echt zeggen voor mezelf "ik ben een medium". Maar toch is dat medium zijn voor mij iets raars. Want toen ik me meer  begon te focussen op het medium zijn, en heel enthousiast was dat ik alle antwoorden voor de mensen door kon krijgen werd ik al gauw door mijn gidsen bijgestuurd. Dat was niet de bedoeling. Het was niet de bedoeling om de antwoorden te geven aan de mensen. Daarmee gaven ze hun kracht weg aan mij. Het was de bedoeling om de mensen zelf in hun eigen kracht te zetten. Dat gaf voor mij de wending die ik nodig had om mensen echt te kunnen helpen. Dat is ook iets wat ik het allermooiste vind...... om mensen in hun kracht te zetten. Daarom vind ik het in mijn lesgeven, in mijn cursussen in mijn lezingen steeds weer heel belangrijk om mensen duidelijk te maken dat we dat allemaal in ons hebben!!! Het is helemaal géén speciale gave!!! Het is géén uniek talent!!! Iedereen die dit denkt of zegt zit volledig in zijn of haar ego. Als je kunt Zijn vanuit je Hogere Zelf, je Spirit, dan ben je altijd in verbinding, en als je dan kunt leren luisteren met je 4 heldere kanalen en dan kun je je er verder in ontwikkelen.

 

Lezingen:

Toen werd me ook duidelijk, dat de lezingen die ik regelmatig geef door het hele land, lezingen zouden zijn waarbij ik altijd zou spreken in samenwerking met de Spirits..... en dat het belangrijk is altijd in te tunenn op wat de mensen nodig hebben om te horen, op dat moment, en dat laat ik, in samenwerking met de Spirits, mijn mond uitstromen. Zij maken gebruik van mijn kennis doordat zij weten wat ik weet en zeggen dan vaak "vertel ze dit maar".... Maar ik ga er altijd vanuit dat de Spirits het altijd veel mooier en beter kunnen zeggen dan ik en natuurlijk veel meer weten dan ik. Het gaat er dus altijd weer om, zelf zo veel mogelijk uit de weg te gaan en hen door mij heen te laten spreken.

 

In het algemeen kan ik zeggen dat ik er altijd vanuit ga: hoe kan ik mensen helpen? Hoe kan ik dienen? How may I serve?  En zodoende mensen weer een stukje verder helpen….. op hun pad…., op het gebied van gezondheid (d.m.v. healingstechnieken) en op gebied van inzichten en informatie (d.m.v. mediumreadingen, mediumcursussen en lezingen). En dit alles vooral door te Zijn. Te Zijn wie en wat je werkelijk bent: onmetelijk groots, onmetelijk krachtig en onmetelijk liefdevol. En als ik jou dat kan laten zien dat dàt is wie en wat JIJ werkelijk bent: onmetelijk groots, onmetelijk krachtig, en onmetelijk liefdevol, dan is mijn missie geslaagd.

 

een logische stap hierna was het geven van Satsang, en hiermee ben ik aangekomen bij wie en wat ik altijd allang was......en is het kringetje rond.

 

Satsang met Maria:

Is een samenZijn waarbij we door middel van vraag en antwoord gaan kijken wie en wat je werkelijk bent. Om zo te komen tot Zijn, verlichting, ontwaken.....

Zonder technieken, zonder methodes, zonder trucjes, zonder religie.Gewoon door zelf-ontdekken, door naar binnen te gaan kijken en te ervaren wie en wat je werkelijk bent.

 

En natuurlijk alles daar waar ik dat in samenwerking met God, de engelen, de hele Spirit Wereld en het Universum mag en kan.

Hoe je ook maar denkt dat God is!” Voor de één is God simpelweg liefde, anderen zeggen God is in ons allemaal, en weer anderen noemen het de Bron of de Schepper , waar alles uit is ontstaan. Voor weer anderen is het  energie, of de God zoals hij/zij geleerd heeft in de kerk. Of God is datgene wat ons stuurt en geleid en voor weer een ander is God simpelweg het feit dat er meer is tussen hemel en aarde en er zijn natuurlijk ook mensen die zeggen "God??? Geen idee! Nog nooit over nagedacht!". Hoe je ook denkt dat God moge Zijn, als we dat nou met z'n allen ‘God’ noemen, dan praten we in feite allemaal over hetzelfde! En dan kunnen we stoppen daar oorlogen en conflicten over te hebben. Immers niemand weet hoe het ècht zit!

maria henkes

 

Maria Henkes

'engelenheling'

 www.mediummaria.nl

 www.engelenheling.nl www.satsangmetmaria.nl 

e-mail naar:

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

of naar:

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

of naar:

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.