Blue Flower

Wat is Satsang?


Heel simpel gezegd zou je kunnen zeggen Satsang is een Workshop over het BewustZijn.
Hoe je kunt gaan Zijn in Zijn.

Tijdens deze workshop laat ik je vooral ervaren hoe het is om in je Zijn, BewustZijn, Spirit, Ziel te zitten. Als je in Zijn bent, dan merk je meestal als eerste het enorme gevoel van vrede op. Een ongelofelijk gevoel van vrede, als alles mag Zijn zoals het is, een ongelofelijk gevoel van kalmte, van rust, van alles is zoals het is. En dan merk je ook de stilte op, een heerlijke ongekende stilte, omdat het een stilte is waarbij ook de mentale ruis van al je gedachten weggevallen is.
Zo zittend in je Ware Zelf, help ik je om te gaan kijken naar je eigen beperkende overtuigingen die blokkades bij jezelf gecreëerd hebben, die je tegenhouden.
Dit noem je zelfonderzoek in Satsang. Het is een directe weg waarbij blokkades geheald worden zonder specifieke technieken, methoden of trucjes.

Tijdens Satsang kun je zelf vragen stellen, als je wilt ook persoonlijke vragen over onderwerpen waar je mee aan het stoeien bent, en dan zal ik je laten zien hoe je daar vanuit je Zijn, je BewustZijn, je Spirit, je Ziel naar kunt kijken en mee om kunt gaan.
Je kunt ook luisteren naar de vragen en antwoorden van andere mensen, je ziet bij zo'n samenZijn altijd dat de dezelfde thema's door de Spiritwereld bij elkaar zijn gebracht.

Satsang is niet alleen het praten over BewustZijn, Ziel, Spirit, Hogere Zelf of hoe je het ook maar wilt noemen, door mijn energie  en mijn woorden zul je het ook zelf ervaren, want juist door het te ervaren merk je hoe dichtbij het is, hoe vredig en licht het is, hoe heerlijk om even in de stilte te zitten, en hoe simpel het is, en dat iedereen dat kan, of liever gezegd dat iedereen dat allang ìs!

Satsang is elke keer weer anders. Sowieso laat ik me elke keer door Spirit leiden waar over gesproken mag worden. Daarbij is het onderwerp BewustZijn behoorlijk veel omvattend, en komt er elke keer weer een ander stukje aan bod. Ook is het elke keer anders omdat mensen tijdens Satsang steeds weer andere vragen stellen. Er zit bij

Satsang geen vaste groep mensen, het zijn geen mensen die elkaar allemaal al kennen. Er zijn ook mensen die naar Satsang komen om even met gelijkgestemden onder elkaar te kunnen zijn, om samen even in de energie te kunnen zitten, om samen even te kunnen delen en te kunnen lachen.

Je kunt zo vaak naar Satsang komen als je wilt, je BewustZijn heeft ook voeding nodig. We kunnen alle inzichten en ervaringen nou eenmaal niet in één keer laten binnenkomen en bezinken. Het heeft herhaling nodig. Het heeft regelmatig weer een kwartje nodig. Het heeft het steeds weer naar binnen gaan nodig, het heeft zelfonderzoek nodig, en het heeft het steeds weer ervaren nodig om zo steeds vaker en steeds langer in je Zijn te kunnen Zijn.

Satsang gaat eigenlijk over de meest essentiële vraag die er bestaat: “Wie ben ik? Wie ben ik nou echt?” en toch zijn er maar weinig mensen die zichzelf die vraag echt stellen: “Wie ben ik? Wie ben ik nou ècht? Tot in de essentie...’
 
“Wijsheid zegt me dat ik Niets ben.
Liefde zegt me dat ik Alles ben.
Tussen die twee stroomt mijn leven.”                 Nisargadatta Maharaj

Het is een bijzondere tijd. Er vindt een groot ontwaken plaats. Steeds meer mensen herinneren zich wie en wat ze eigenlijk Zijn. En dat herinneren is iets waar ik je bij kan helpen.
Zoals gezegd zonder technieken, zonder methodes, zonder trucjes, zonder religie. Gewoon door zelf-ontdekken, door naar binnen te gaan kijken en te ervaren wie en wat je werkelijk bent.

In het BewustZijn is alles zoals het is. Het BewustZijn is zich er alleen bewust van, zonder er enig oordeel over te hebben. Het maakt niet uit. Het i s zoals het is. Alles is, en daardoor ontstaat er ruimte, openheid, space. En in al die ruimte is geen woord, het is woordloos, is geen naam, het is naamloos, is geen vorm, het is vormloos, is geen tijd, het is tijdloos. En omdat het tijdloos is, is er geen haast meer, geen spanning, geen stress, geen verkramping. In tegendeel, je merkt dat als je alles laat zijn zoals het is, dat je gelijk ontspant. En ook als je in je lijf alles laat zijn zoals het is, dat alles ontspant. Elke cel van je lichaam ontspant zich, elk orgaan ontspant zich. Stel je voor wat dàt voor je lijf en voor je gezondheid doet. Het lichaam en ook de geest kunnen weer gezond en heel en compleet worden.

In het BewustZijn is alleen maar de realiteit, het is er altijd precies zoals het is, de ultieme realiteit, en daarmee de ultieme waarheid.
Het verlangen naar de ultieme waarheid is een van de beste motivaties is om te komen tot deze ultieme waarheid. Het woord Satsang komt uit het Sanskriet. 'Sat' is waarheid. 'Sanga' is gemeenschap. Je zou dus ook kunnen zeggen dat Satsang betekent SamenZijn in waarheid.
Om de waarheid te vinden hoef je niets te doen, hoef je niet je best te doen, je niet in te spannen en ook niets te geloven. Het is juist het moeiteloze einde van zoeken en nodeloos lijden.

Het is Vrijheid Hier en Nu.

Het buitengewone wordt gewoon, weten wie je altijd allang bent en altijd al geweest bent en altijd zult Zijn: ÉÉN met ALLES, het is ieders ware aard, ‘ik en afgescheidenheid’ blijken een illusie, het is slechts een sluier, die alleen maar hoeft te worden opgeheven.
Het is zo simpel, dat je verbaasd bent waarom je je dit niet eerder gerealiseerd hebt.

Je bent welkom om zelf vragen te stellen, maar je kunt ook luisteren naar de antwoorden die aan anderen gegeven worden. Door vraag en antwoord zal het hele proces van ontwaken zich voor je openen om datgene te openbaren wat in stilte altijd al aanwezig is.

Maria in Satsang.

Voor data zie de agenda van mijn website www.satsangmetmaria.nl

Neem een flesje water mee en lekkere warme sokken/sloffen.

Om een plekje te reserveren graag even een mailtje sturen naar info@satsangmetmaria.nl

Entree € 30,00

Wees, welkom, ont-moet, ervaar, realiseer, ontdek en bevrijd jezelf..….
Maria Henkes
http://www.satsangmetmaria.nl/satsangmetmaria/agenda